Zoekwoord verkenner

Zoekwoorden onderzoek op basis van echte data. Rechtstreeks uit Google.

zoekwoord verkenner tool

Waarom de Zoekwoord verkenner?

Met de Zoekwoord verkenner doe je zoekwoorden onderzoek op basis van je eigen data. In tegenstelling tot tools als Ahrefs, Moz en Ubersuggest weet je dus zeker dat de data klopt. Deze wordt namelijk rechtstreeks uit Google Search Console gehaald.

Waarom is Google Search Console niet genoeg?

Nu hoor ik je denken: “Als de data rechtstreeks uit Google Search Console komt, waarom zou ik dan nog de zoekwoord verkenner nodig hebben?”

Google Search Console is een fantastische tool. Het geeft je namelijk toegang tot alle data die je nodig hebt voor een degelijk zoekwoorden onderzoek.

Als je het programma eens per maand gebruikt en er niet meer dan 5-10 minuten doorbrengt is het waarschijnlijk prima voor jouw situatie. Wil je het maximale uit je Google Search Console data halen zul je deze moeten filteren en manipuleren.

Het manipuleren van data is binnen Google Search Console niet mogelijk en het filteren ervan maar heel beperkt. Daarnaast is het niet mogelijk om filters die je vaker gebruikt op te slaan.

Hoe gaat de Zoekwoord verkenner jou helpen?

De Zoekwoord verkenner maakt gebruik van automatische filters en unieke berekeningen. Zo zie je in één overzicht welke zoekwoorden de meeste potentie bieden en kun je alle zoekwoorden eenvoudig filteren op basis van voorgedefinieerde filters.

1. Maak gebruik van voorgedefinieerde filters

De grote kracht van de Zoekwoord verkenner is een uitgebreide set aan voorgedefinieerde filters. Hiermee filter je je zoekwoorden op basis van vragen, vergelijkingen, zoekintentie en/of de webpagina waarmee je gevonden wordt.

2. Zoekwoordpotentie

De zoekwoordpotentie helpt je te bepalen aan welke zoekwoorden het eerst moet worden gewerkt. De potentie wordt berekend op basis van het aantal vertoningen en de huidige positie in de SERP.

Potentieel bereikt

Daarnaast zie je ook in hoeverre je dit potentieel al hebt bereikt. Dit wordt berekent op een schaal van 0 tot 100 en wordt weergegeven in procenten.

voorbeeld potentieel bereik

Direct aan de slag met zoekwoorden onderzoek?

Ga aan de slag met zoekwoorden onderzoek op basis van je eigen data en begin vandaag nog met het verhogen van je organische traffic.

50%

Meld je aan voor exclusieve SEO tips!